fbpx
Meetups

Το fanky στην Χαλκίδα με την Χριστίνα

By Ιούνιος 19, 2019 No Comments
christina vasileiadou

Η Χριστίνα Βασιλειάδου είναι από τους τυχερούς εσωτερικούς ερωτικούς μετανάστες, αφού η επιλογή της αυτή ανταμείφθηκε και στον επαγγελματικό της τομέα. Γεννήθηκε, μεγάλωσε και σπούδασε στην Θεσσαλονίκη. Η ομάδα της Dr.e-Brand την ανακάλυψε μέσω του Fanky προγράμματος της, στο Body and Soul της Χαλκίδας.

Η Χριστίνα από την ηλικία των πέντε ετών ξεκίνησε την ενασχόληση της με τον αθλητισμό. Η ενόργανη γυμναστική, η κολύμβηση, το αερόμπικ, ο χορός και το χάντμπολ πλαισίωναν την καθημερινότητα της. Το κύριο άθλημα και η αιτία φοίτησής της στα ΤΕΦΑΑ Θεσσαλονίκης ήταν η κωπηλασία, μέσω της οποίας οδηγήθηκε στον πρωταθλητισμό με τον όμιλο Φίλων Θαλάσσης. Η ζωή του πρωταθλητή έφτασε στο τέλος της, όταν βρέθηκε μια πολύ καλή επαγγελματική πρόταση στο δρόμο της. Η επαγγελματική της πορεία ξεκίνησε στην νύμφη του Θερμαϊκού, την Θεσσαλονίκη.

Το 2010 μετακόμισε στη Χαλκίδα, κερδίζοντας τις καρδιές πολλών ανθρώπων στις γύρω περιοχές και ειδικότερα του Βασιλικού. Την ίδια χρονιά, σταθμός στην καριέρα της στάθηκε η συνεργασία της με τα ‘’Χελιδονάκια’’, όπου η Ιωάννα Παπίλα εμπιστεύθηκε την ίδια και το fanky και είναι συνοδοιπόροι μέχρι σήμερα. Το 2012 έγινε μέλος της οικογένειας του Body and Soul, όπου την βρίσκουμε καθημερινά σε personal training τμήματα αλλά και φυσικά στα ομαδικά τμήματα του fanky.

Μαθαίνοντας για το Fanky

Η έρευνα για το πρόγραμμα γυμναστικής ξεκίνησε το 2005 με 2006. Η Χριστίνα φοιτούσε ακόμα στην σχολή της. Ήταν η περίοδος δημιουργίας νέων τάσεων στο χώρο της γυμναστικής. Το fanky ανήκει σε προ-χορογραφημένο πρόγραμμα γυμναστικής. Ουσιαστικά είναι ένα έτοιμο προϊόν με μουσική και χορογραφίες στο οποίο εκπαιδεύεσαι και το εφαρμόζεις. Το 2009 η Χριστίνα ξεκίνησε να προωθεί το συγκεκριμένο πρόγραμμα γυμναστικής σε Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα. Το peak της διάδοσης του έγινε το 2012 όπου ξεκίνησαν να το μαθαίνουν και να το εμπιστεύονται όλο και περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου. Εκείνη την περίοδο ξεκίνησαν και οι εκπαιδεύσεις που προσέφερε η Χριστίνα σε όλα τα μέρη της Ελλάδας.

Fanky και ενήλικες

Το fanky πρόγραμμα γυμναστικής ξεκίνησε βασιζόμενο στις απαιτήσεις ενός ενήλικου σώματος. Είναι ο απόλυτος συνδυασμός χορού, γυμναστικής και διασκέδασης. Τα τραγούδια βασίζονται στο ελληνικό ρεπερτόριο συμπεριλαμβανόμενων και των παραδοσιακών. Οι αρχάριοι ξεκινώντας επιφυλακτικά, καταλήγουν να συνεχίζουν το πρόγραμμα καθώς το ευχαριστιούνται ακόμα περισσότερο.

 ‘’Ο ενήλικας χαλαρώνει ψυχολογικά, εκτονώνεται και γυμνάζεται.’’

Fanky και παιδί

Τα παιδιά όπως και οι ενήλικες, είναι πολύ δεκτικά σε αυτό τον τύπο εκγύμνασης του νου και του σώματος. Το παιδικό πρόγραμμα διαφέρει από αυτό των ενηλίκων, συμπεριλαμβάνοντας εκτός από τον χορό, γιόγκα, πιλάτες και προσομοιώσεις αθλημάτων. Προσφέρει τα απαραίτητα ερεθίσματα και παραδείγματα στα παιδιά, για να γίνει η φυσική αγωγή τρόπος ζωής. Τα παιδικά τμήματα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Η πρώτη απευθύνεται σε παιδιά τριών έως  πέντε χρονών, η δεύτερη έξι με δεκατεσσάρων, ενώ από τα δεκαπέντε τους μπορούν να παρακολουθούν το τμήμα των ενηλίκων. Φυσικά τα ακούσματα του παιδικού fanky είναι διαφορετικά από εκείνα των ενηλίκων.

Fanky, παιδί και γονιός

Στην ερώτηση μας αν ένας γονιός μπορεί να περάσει ποιοτικό χρόνο, μαζί με το παιδί του μέσω του Fanky, η Χριστίνα μας απαντά. Ότι προσπάθησε αρκετές φορές με ενθαρρυντικά και μη αποτελέσματα. Δεν ήταν λίγοι οι γονείς που αποζητούσαν αυτή τη στιγμή της εβδομάδας. Αλλά υπήρξαν και οι περιπτώσει που δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις του προγράμματος  λόγω κούρασης. Ψάχνει ακόμα τον τρόπο που μπορεί να συνδέσει παιδιά με γονείς και να το απολαύσουν σαν ομάδα. Είναι ένας από τους στόχους της.

‘’Πιστεύουμε πως μέσα στην οικονομία του χρόνου κάθε οικογένειας, θα ήταν σημαντικό να συνδέσεις τα παιδιά με τους γονείς μέσω του fanky και είμαστε σίγουροι ότι θα επιτύχεις το στόχο σου.’’

Το έργο της Χριστίνας δεν σταματά στο Fanky

Η Χριστίνα ως δασκάλα φυσικής αγωγής έχει ως στόχο την μεταλαμπάδευση της ισορροπημένης διατροφής. Στα παιδικά τμήματα σε συνεργασία με τα παιδιά και τους γονείς  θέτουν μηνιαίους στόχους.  Κατά τη διάρκεια του προγράμματος αναφέρουν τα παιδιά πόσα γλυκά ή φρούτα έφαγαν και έχουν την ανάλογη αντιμετώπιση. Ο τρόπος της είναι πάντα ευχάριστος. Απαραίτητη προϋπόθεση στο έργο της παρ’ όλα αυτά, είναι η άμεση και ουσιαστική συνεργασία των γονέων.

Που βρίσκουμε την Χριστίνα και το Fanky;

Το fanky πλέον το βρίσκουμε σε όλη την Ελλάδα, σε συγκεκριμένα γυμναστήρια. Στην Χαλκίδα την αποκλειστικότητα του προγράμματος την έχει το Body and Soul, τόσο στο παράρτημα της Χαλκίδας όσο και της Κανήθου.

Την Χριστίνα αυτό το καλοκαίρι την βρίσκουμε στο Body and Soul και στο Crossfit Χαλκίδας. Για όσους ο χρόνος τρέχει και το πρόγραμμα τους πιέζει ασφυκτικά, μπορούν να γνωρίσουν την Χριστίνα Βασιλειάδου μέσω του καναλιού της στο  YouTube, στην σελίδα της στο Facebook και να απολαύσουν τα fitness άρθρα της, στο Vita Magazine, στο Shape αλλά και στο Fitness Motivation Hellas.

Photography by Dimitris Tsinias